Веројатно досега сите ја знаат приказната за „deepfakes“ видеата. Започнаа во „скриените“ делови на интернет како алатки со кои се „монтираа“ лицата на познатите (главно актерки и пејачки) во порнографија. Не беше потребно долго време и се појавија и видеа од обични луѓе. За среќа технологијата засега е посложена за користење што е една од […]

Прочитај повеќе

На почетокот на јули Вирџинија стана првата држава која ги забрани „deepfakes“ и „deepnudes“ видеата. Државата само го прошири законот кој се однесуваше досега на „одмазничко“ порно и сега се однесува на и на оваа технологија. Deepnudes е технологија за креирање на порнографски видеа со помош на вештачка интелигенција, во видеата ликот на актерите се […]

Прочитај повеќе