Безбедносната фирма Sophos објаснува како „привлечни“ линкови ги водат жртвите на друг сајт каде измамнициве ве тераат да го споделите линкот со пријателите и на крај пред да ја видите сликата или видеото добивате лажна страна каде се бара да ги внесете личните податоци со изговор дека лажниот Facebook сака да провери дали сте човек.

Прочитај повеќе