Adobe претстави демо од Photoshop за iPad, кој за разлика од претходните eдноставни Photoshop Express верзија, ова демо покажвува повеќе можности, пред се има layers (слоеви) кои се едни од клучните алатки за работа при манипулирање и креирање на сликите.

Прочитај повеќе

Layers е нова веб апликација за Chrome која ви ги персонализира и листа најновите информации од Facebook и Twitter, како и од RSS каналите на други веб сајтови. Layers e налик на агрегатор или RSS читач, но стилизирана и елегантна апликација.

Прочитај повеќе