Најголемата новина кај Layar 5.0, апликација за iPhone и Android, е e што содржината од проширената реалност ќе може да ја споделувате на Facebook и Twitter. Друга новина е целосно редизајнираниот интерфејс и поголема интеракција со слоевите заедно со подобри анимации, што значи Layar не е ограничена на статични слики.

Прочитај повеќе

Сервисот за локација, сервисот за проширена, аугментирана реалност, и сервисот за споделување презентации и документи се меѓу 31 пионери на технологијата за 2011 година, според Светскиот економски форум.

Прочитај повеќе

Холандската Layar ја стартуваше првата продавница за мобилни апликации со проширената реалност нудејќи им можност на девелоперите преку Layar Reality Browser да понудат платено искуство во проширената реалност на повеќе мобилни платформи како iPhone или Android.

Прочитај повеќе