LastPass е еден од најдобрите, наједноставни за користење и најпопуларните менаџери на лозинки. Сервисот и во бесплатниот пакет нуди речиси сè што може да му затреба на домашен корисник. Ова веројатно e главната причина за неговата популарност. Можноста за користење на LastPass и споделување на повеќе различни платформи е една од предностите на сервисот, но […]

Прочитај повеќе

Што подолга, поуникатна и покомплицирани лозинка – тоа подобро. Гениите можеби немаат никаков проблем во нивното паметење, но обичните смртници користат софтверски алатки како LastPass. LastPass ги памети лозинките за да вие не морате. Ист е случајот и со Bitwarden, алатката која е подеднакво добра како LastPass, а не ви бара пари за тоа. Како […]

Прочитај повеќе

Поминување време на интернет е исклучително забавна активност, но не е без ризици и, доколку не внимавате, би можеле да ја отворите кутијата на Пандора и да се изложите себе си и најблиските на драстични безбедносни проблеми. Токму поради тоа, решивме да ве запознаеме со следниве корисни додатоци кои би требало да ја минимизираат опасноста […]

Прочитај повеќе

Во случај да барате легален и исклучително корисен, а евтин софтвер, најновиот пакет од Humble Bundle би можел да ви излезе во пресрет. Humble Lifehacker Software Bundle содржи девет софтверски решенија за разубавување на изгледот на вашиот оперативен систем, но и за подобрување на неговата функционалност и безбедност. Во првата платежна група и за цена […]

Прочитај повеќе

123456 и password се сè само не добри лозинки и она што обично ви треба е коктел од големи и мали букви, бројки и симболи или уште подобро цели реченици и фрази. Таквото нешто, меѓутоа, е исклучително тешко за помнење, особено кога ќе земете во предвид дека за секој сајт ви треба уникатна лозинка, а […]

Прочитај повеќе

Безбедносниот сервер за складирање на лозинките, LastPass, ги сподели анализите на лозинките од последните комбинации на петте милиони кориснички имиња и лозинки кои неодамна беа објавени на руски биткоин форум. Резултатите се поразувачки, бидејќи десетте најкористени лозиники се: 123456, password, 123456789, 12345, qwerty, 12345678, 111111, abc123, 123123, 1234567. Анализата на лозинките покажува дека лозинките кои […]

Прочитај повеќе

Има две работи кои LastPass ги прави неверојатно добро. Првата е неговата функционалност, односно тој е софтвер кој ви ги складира сите ваши лозинки од сите ваши сајтови. Потребна ви е само една главна лозинка и сервисот од тука натаму автоматски ќе ви ги пополнува сите останати полиња за лозинки без потреба вие да се […]

Прочитај повеќе

Веб сервисот за менаџирање на лозинките LastPass објави блог пост во кој вели дека приметиле „аномалија во сообраќајот кој доаѓа до серверите“ каде пратените информации се поголеми од тие стигнатите во време кога никој не работел и од машини кои не праќаат толку многу податоци.

Прочитај повеќе

LastPass е веб сервис кој ако користите разни профили и сајтови ви го поедноставува животот бидејќи ќе треба да запомните само една лозинка. Користењето на LastPass е едноставно. Откако ќе го инсталирате софтверот тој ќе ги запомни сите ваши лозинки од сите ваши сервиси и при наредното логирање нема да морате да ги внесувате лозинките […]

Прочитај повеќе