NASA успеа да преземе видео од Интернационалната вселенска станица користејќи интернет преку моќен ласер. „Неверојатно е да се види овој прекрасен светлосен зрак како пристигнува од вселенската станица“, вели Мет Абрамсон од OPALS мисијата на NASA. Tехнологијата овозможува трансфер на податоци во вселената од 10 до 1000 пати побрз отколку со технологијата која се користи […]

Прочитај повеќе

Ерик Шмит во неодамнешно интервју изјави дека „тоа што автомобилот е измислен пред компјутерите е баг, грешка“ бидејќи луѓето се неодговорни кога возат. Се чини дека Googlе сака да ја исправи таа грешка. Пред некој ден Google објави на својот блог дека инвестира во технологија автомобилите да возат сами. „Нашите автономни автомобили користат камери, радар […]

Прочитај повеќе