Почетокот на годината е резервиран за саемот за електроника кој секоја година се одржува во Лас Вегас. Најверојатно најинтересните уреди кои може да се видат за жал често не се дел од големите компании. Благодарение на MacRumors може да ѕирнеме каква е атмосферата кај производите кои не се дел главната сцена. Презентациите и уредите на […]

Прочитај повеќе

Многу одамна, уште пред да има играчници, децата и тинејџерите се собираа во локалните флиперници. Најинтересниот дел од овие флиперници беа аркадните машини, но пред ова, единствената забава беа флиперите со топчиња. Во Лас Вегас има Куќа на славните за овие машини, а како изгледа може да погледнете во видеото.

Прочитај повеќе

Следната недела се одржува првиот, и еден од најголемите саеми за електроника Consumer Electronics Show. Саемот секогаш се одржува на почетокот на годината и ја покажува насоката во која ќе се движи технологијата во иднина. Настанот ќе се одржи од 9 до 12 јануари. Што очекуваме? Автономни возила Настанот вообичаено покажува идна технологија, но оваа година […]

Прочитај повеќе

Нападот во Лас Вегас е најкрвавото масовно убиство досега. Главната причина за бројот на жртви и повредени се модификациите кои напаѓачот ги направил на оружјето. Благодарение на дополнителните елементи, во негов случај модифициран кундак, оружјето од полу-автоматско станало автоматско. Ова овозможи бројот на испукани куршуми да биде значително поголем. За да не им ја олеснува работата […]

Прочитај повеќе

По вчерашниот напад во Лас Вегас, кој е и најголем напад со огнено оружје во историјата на САД, повторно се покажаа пропустите на Facebook и на Google. Во нападот досега има над 59 жртви и 200 повредени. Вестите беа дека станува збор за „Анти-Трамп либерал кој ги сака Рејчел Медоу и MoveOn.org, а Федералното истражно […]

Прочитај повеќе

Почетокот на годината е резервиран за еден од најголемите саеми за техника и електроника. CES (Consumer Electronics Show) кој се одржува секоја година во Лас Вегас, Невада во САД. Настанот во просек е посетен од над 150.000 луѓе и изложувачи и оваа следната година нема да биде исклучок и веднаш по новогодишните празници ќе имаме […]

Прочитај повеќе