Google ја најави Calico, компанија која ќе биде фокусирана на подобрување на здравјето и благосостојбата на човекот. Основно поле на кое ќе врши истражување ќе биде стареењето и болестите кои се јавуваат поради него. Мотивот зад компанијата сè се поголемиот број на болести кои доаѓаат со годините, а ги зафаќаат сите луѓе. “Со долгорочни цели, речиси […]

Прочитај повеќе

Досегашнииот извршен директор Ерик Шмит, кој го водеше Google 10 години, почнувајќи од 2001-ва кога основачите Лери Пејџ и Сергеј Брин имаа само 28, односно 27 години, се повлече од функцијата наведувајќи во блог пост дека одлуката е „заради поедноставување на менаџментската структура и забрзување на одлуките“.

Прочитај повеќе