Претходниов викенд (24-27 ноември) во Шведска се оддржа DreamHack Winter 2011, најголемиот LAN фестивал во светот. Настанот е познат по светскиот рекорд кој го постави минатата година кога присуствуваа 13.608 луѓе со 12.754 компјутери. Настанот е фокусиран на сите активности поврзани со компјутерите, интернетот и дигиталната забава и култура. Гејминг, комуникација, програмирање, дизајнирање, компонирање на музика […]

Прочитај повеќе

Потребно е да се смени начинот како ќе се презентираат новите ИКТ технологии, велат од Лан Фест конференцијата која е најавена за 20 до 22 мај 2011-та година во спортската сала Борис Трајковски. Конференцијата ќе опфати исложувања, предавања, натпревари и голем дигитален фестивал со можност на 500 LAN повржани корисници.

Прочитај повеќе