Нов ден нова друштвена мрежа! Група евангелисти од Бразил креираa друштвена мрежа за христијани на која нема да има можност за пцости и еротска содржина, јави BBC. Името на друштвената мрежа е Facegloria и според основачите веќе привлекле над 100.000 членови. Мрежата има листа од 600 зборови кои се цензурираат, а копчето „ми се допаѓа“ […]

Прочитај повеќе

Facebook конечно ќе започне да ги казнува сајтовите кои бараат од корисниците да ја лајкуваат нивната Facebook страна за да добијат пристап до содржините кои ги објавуваат. Казната овој пат не е симболична и сајтовите кои преземаат ваква пракса ќе „бидат протерани“ од друштвената мрежа. Промените се најавени во новите правила за користење за кои […]

Прочитај повеќе

Еден од митовите на Facebook е дека можете лесно да купите или со рекламирање да дојдете до стотици илјади фанови на кои ќе им го промовирате својот продукт и ќе си ја зголемите продажбата. Реалноста е сосема спротивна, бидејќи бара залагање околу промоцијата и започнување директна комуникација со фановите. Дерек Мулер од Veritasium направи експеримент […]

Прочитај повеќе

Сите мои слики што ги чувам, на Фејсбук ги редам тагнувам, само најдобрите ги бирам, на профајл пикчр да ги закачам… ова е текст од нова обработка на песна на Ареа, која е пародија на Facebook.

Прочитај повеќе