Fatal1ty_ на форумот објави одличен водич за overclock на Intel-овите процесори. Overclock е процес за зголемување на работната фрекфенција на процесорот, графичката и други компјутерски компоненти, со цел да му се зголемат перформансите кои им се зададени фабрички. Ова е ризичен процес, хардверот лесно може да се оштети, и затоа е потребно знаење.

Прочитај повеќе

Летно време, жештина! Ако имате постар компјутер со постаро напојување и ладење, а при тоа немате додатни вентилатори, клими и слични разладни средства, тогаш сигурно и на вашиот PC му е жешко и подигнува температури над оптималното, како што му се случува на aldo.

Прочитај повеќе

Често гледам дека скоро секој што поседува лаптоп има проблем со температура, или пак едноставно не е навикнат дека целиот хардвер сместен во едно такво мало куќиште е нормално да има повисока температура од класичен компјутер, вели SaleSk објавувајќи одличен туторијал како да го исчистите разладен систем на лаптопот.

Прочитај повеќе