Тајванскиот производител на паметни телефони, HTC, го пријави најнискиот квартален приход во последните десет години. HTC вели дека намалениот приход од 151 милиони долари, што е за 70 отсто помалку од претходната година, се должи на посериозната конкуренција и лошата глобална економија, но и додава дека овие резултати не се критички бидејќи во наредниот период […]

Прочитај повеќе

Apple има неверојатно 97,6 милијарди долари во кеш! Apple има помалку пари од само 52 компании во светот. Овие бројки беа откриени во финансискиот извештај за првиот квартал. Во тој квартал Apple успеа да ги надмине очекувањата и да продаде 37 милиони iPhone уреди, што е 7 милиона повеќе од што очекуваше Вал Стрит. Интересно, […]

Прочитај повеќе

Благодарение на iPad-от и iPhone 4, и покрај инцидентот со антената, популарноста на Apple-овите уреди расте, а компанијата забележува рекордни профити.

Прочитај повеќе