Уредот, кој е презентиран на American Physical Society состанок, има 6cm x 6cm дизмензии и користи квантни состојби за да извршува калкулации. Ова е еден од најкомплексните напори досега за да се стигне до квантен компјутер.

Прочитај повеќе