Kaко што се приближува зимата и грејната сезона, така се повеќе го забележуваме ужасниот квалитет на воздух низ градовите во Македонија. Проблемите со загадувањето не се новитет во Скопје и Тетово, но последниве неколку години достигаат епски димензии, а дел од медиумите јавија дека викендов Скопје е најзагадениот град во Европа. Градските власти најавија прскање […]

Прочитај повеќе