Ксионган паметниот град на иднината, влегува во прва фаза. Кинескиот е-комерц гигант JD ја најави првата фаза на овој проект. Платформата на која се заснова целиот град ќе собира и обработува куп на податоци. Сите податоци од градот ќе се прибираат, обработуваат и препраќаат од една централна локација. Оперативниот систем кој е централен дел од […]

Прочитај повеќе