Кај нас и во светот, социјалните медиуми се се почест избор во време на кризи било да се политички или природни. Сите бевме сведоци на последните случувања во Египет и употребата на социјалните медиуми во сета таа ситуација, предходно видовме како вестите за земјотресот во Хаити се ширеа масовно, a има уште вакви ситуации кои покажуваат како виралната информација се шири низ мрежите.

Прочитај повеќе