Facebook профилот на еден од најпопуларните веб огласувачи Пазар3.мк моментално се користи за ширење на етничка и верска омраза, и за промовирање на сајтови кои немаат врска со огласувачот. Веќе два дена хакер со име „Командант Тели“, ако може да се верува на поставената слика, го злоупотребува профилот на Пазар3.мк. Освен што постира навредлива содржина […]

Прочитај повеќе

Радовишанка од 23 години преку Facebook се договарала со два малолетни партнери од по 17 и 16 години години и имала секс со нив кој го снимале на Skype преку видео повик. Претставите биле снимани, видеото било умножувано и се правеле фотографии од материјалот. Овие секс претстави траеле година дена. По оваа бизарна приказна за […]

Прочитај повеќе

МВР со помош од Facebook избришале неколку Facebook групи кои беа на некој начин поврзани со протестите против полициската бруталност, предизвикани од убиството на 22-годишниот Мартин Нешковски, кој беше претепан до смрт од пoлициски специјалец. Друштвените мрежи одиграа, и уште се, движечкиот фактор преку кој се организираат протестите против полициско насилство, па бришењето на ваквите групи токму од страна на МВР се сфаќа како обид протестите да се спречат.

Прочитај повеќе

Љубоморна девојка од радовишко село, 25 год., добила кривична пријава за „злоупотреба на лични податоци“ бидејќи отворила лажен Facebook профил на кој користела навреди и лични инфомормации на 27-годишна девојка од струмичко село бидејќи се сомневала дека струмичанката имала врска со нејзиниот маж. Оштетената девојка пријавила во полиција уште во септември, по што деновиве било поднесена пријава, пренесува Канал 5.

Прочитај повеќе