Откако минатата недела интернет се разгневи на контроверзноста на апликацијата што резенцира луѓе,, тимот на Peeple, а и нивниот сервис наеднаш исчезнаа. Ниту веб сајтот, ниту профилите на друштвените медиуми не се достапни, иако дел од корисниците велат дека се пренасочени кон друг сајт на која во моментов стои само пораката „Приклучи се на позитивната […]

Прочитај повеќе

Директорот на Microsoft, Стив Балмер, упати строги критики кон Android оперативниот систем, за кои можеби и е во право. Г. Балмер не успеа да се воздржи во последното интервју со Рид Хофман, основач на LinkedIn, на настан во Калифорнија каде разговараа на темата за најголемите конкуренти на Microsoft – Google и Apple. Според г. Балмер […]

Прочитај повеќе

Firefox 4 донесе многу поделени мислења во однос на драстично променетиот интерфејс. На многумина им се допаѓа, но повеќето мислат дека е едноставно „чекор назад“. Тоа може да се види од оваа активна тема на форумот, а и низ мрежата се шират побарувања за хакови кои ќе им помогнат на корисниците кои си го сакаат стариот интерфејс да ја добијат пак таа функционалност.

Прочитај повеќе

Openbook е пребарувач на Facebook статуси. Но, ќе прашате, нели тие статуси треба да се приватни?

Прочитај повеќе

Десетици милиони луѓе дојдоа на Google Buzz, генерирајќи 9 милиони постови и коментари. Плус скоро има 200 поста по минута од мобилните телефони, вели Google во блог пост во кој реагира на критиките за сервисот кој беше објавен само пред 3 дена.

Прочитај повеќе

Интернет provajderite Time Warner Cable Inc. и Frontier Communication Inc. објавија дека ќе го ограничат интернет сообраќајот на пакети, навидум слични на оние кои ги имаме во Македонија, овозможени од Т-Хоум и Он.нет – на 5, 10, 20 и 40 ГБ и планираат да наплатат по 1$ за секој додатен гигабајт. (Просечна цена на интернет и телефонска претплата е околу 65$ за месец)

Прочитај повеќе