jOBS е забавен филм, глумата е навистина добра, но за жал филмот е фикција, вели ко-основачот на Apple, Стив Возниак. Но, Ештон Кучер, актерот кој го глуми Стив Џобс, не му остана должен и го обвини г. Вознијак дека дава ваква остра критика поради тоа што соработува како консултант на верзијата за животот на Џобс […]

Прочитај повеќе

На Fortune Brainstorm Tech конференцијата се разви интересна дебата на која се дискутираше дали технологијата ги подобрила нашите животи во последниве 30 години. Според поранешниот директор на Google, Ерик Шмит технологијата направила подобрување, додека пак ко-основачот на PayPal и влијателен инвеститор, Питер Тиел, го критикуваше дека Google има 50 милијарда долари во кеш, но не […]

Прочитај повеќе

Колкаво значење има дизајнот? Дали променaта е доволна да го турнат сообраќајот на една популарна страница во надолна линија? Очигледно, да. Gawker Media ги редизајнира своите Gizmodo, Lifehacker, iO9, Gawker.com и Jezebel, по што се соочи со куп негативни критики од читателите, а со тоа и драстично опаѓање на посетите.

Прочитај повеќе


Секоја популарна тема се дискутира на друштвените мрежи, но само уникатните добиваат поголемо внимание и стануваат интересни феномени кои ја истакнуваат креативноста и критичкиот ум на корисниците. Таква тема е несреќниот учебник „Општество“ за 5-то одделение.

Прочитај повеќе