Крис Путнам е познат по тоа што напиша компјутерски вирус со кој го хакна Facebook правејќи ги страните да изгледаат како Myspace профилите. Наместо да му се налутат и да реагираат, Facebook тогаш воспостави контакт со него и на крај го вработи како инженер. Подолу е дел од приказната раскажана од самиот Путнам на Quara сајтот за прашања и одговори.

Прочитај повеќе