Дали би му верувале на дете дека може да ви ги заштити вашите лични податоци? Можеби и треба. Единаесетгодишната Мира Моди од Њујорк успеа да најде креативен начин да креира криптографски безбедни лозинки кои ги продава за 2 долари. Малата претприемачка основа компанија со име dicewarepasswords преку која ги праќа лозинките до корисникот во плико […]

Прочитај повеќе