Најверојатно сите кои го читаат овој текст користат барем една апликација за пораки. Messenger, Skype, Viber, WhatsApp, Snap и што уште не. Секако, имате некоја потреба за неа, без разлика дали тоа се пријатели кои немаат друга комуникација, или нешто сосем друго. „Има само една апликација која сите треба да ја користиме: Signal. Има одлично […]

Прочитај повеќе

И покрај сомнежите дека терористите користат софистицирани алатки за анонимна комуникација, постои можност дека напаѓачите на Париз се договарале преку SMS пораки. Како можен доказ за ова е посочен телефонот кој најверојатно го користеле терористите. Телефонот е пронајден во корпа за отпадоци во близина на концертната сала Bataclan во која беа убиени 89 луѓе, од вкупно […]

Прочитај повеќе