Uber е еден од највредните стартапи, но во моментов компанијата запаѓа од проблем во проблем. Google поднесе тужба за кражба против интелектуална сопственост, вработени во компанијата се обвинети за сексуален напад, а сега и властите дознаа за алатката Grayball. Оваа алатка ги користи собраните податоци за да ги обележат и избегнуваат властите и инспекторите. Компанијата […]

Прочитај повеќе