Телефонски броеви на повеќе од половина милијарда Facebook корисници се продаваат со помош на Telegram бот. Броевите се „огласени“  од непознат корисник на онлајн форум на кои се собираат сајбер-криминалци, вели Motherboard. За креирање на базата на телефонски броеви е искористен безбедносен пропуст кој во 2019 ги направи сите телефонски броеви јавни. Некој го искористил […]

Прочитај повеќе

Еден од клучните елементи на безбедноста денес, бројот на паметениот телефон е и еден од најлесните за крадење. Ова во последниот период го дознаваат куп Американци претплатници на Verizon, T-Mobile U.S., Sprint и AT&T, јави New York Times. Измамници се јавуваат на операторите и бараат да им ја предадат контролата врз телефонскиот број на жртвите. […]

Прочитај повеќе