Denuvo, една од најозлогласените заштити на дигитални права на игри, ќе биде запаметена и како една од најжилавите предизвици за кракерите. Првите игри со интегрирана Denuvo заштита не можеа да бидат пробиени поголемиот дел од годината, но како поминуваше времето така и таквата граница се поместуваше, сѐ до моментот кога кракови се исфрлаа за само […]

Прочитај повеќе

По неколку месеци, неуморните кракери конечно успеаја да ја кракнат најновата игра од Assassin’s Creed серијалот. Origins излезе при крајот на октомври, но играта тврдоглаво удираше корпа на сите оние кои се трудеа да ги заобиколат бројните слоеви на заштита. Причината за ова се должи на озлогласената DRM заштита Denuvo која се покажа исклучително тешка […]

Прочитај повеќе

Ние сме против пиратерија, но и против имплементирање анти-кориснички стратегии. Ставање DRM заштити кои првенствено ги ограничуваат правата на легалните гејмери не е ефикасна стратегија, нешто што дигиталната продавница GOG.com го докажува со секој поминат ден. DRM заштитата Denuvo знаеше значително да им го наруши психичкото здравје на пиратите, особено на почетокот, кога игрите со […]

Прочитај повеќе

По неполни две недели од излегувањето, Mass Effect е кракната и пиратските сајтови веќе можат да се пофалат со астрономски бројки од преземања. Кракнатата верзија, меѓутоа, не ја содржи најновата, 1.05 верзија, која значително ги подобрува очите и анимациите. Како што објаснија од DSO Gaming, најновата закрпа не само што ги провлекува најновите надополнувања, туку […]

Прочитај повеќе

Кога прв пат го откривме Stuxnet се однесуваше како лабораториски црв кој не сака да јаде сирење, вели германскиот консултант за контролни сигурносни системи, Ралф Лангер, објаснувајќи ја функционалноста на компјутерскиот „црв“ Stuxnet, целата негова софистицираност и неговата намена во својот TED говор. Злонамерниот софтвер е доста софистициран, напаѓа само машини со одредена конфигурација, и […]

Прочитај повеќе