Denuvo, една од најозлогласените заштити на дигитални права на игри, ќе биде запаметена и како една од најжилавите предизвици за кракерите. Првите игри со интегрирана Denuvo заштита не можеа да бидат пробиени поголемиот дел од годината, но како поминуваше времето така и таквата граница се поместуваше, сѐ до моментот кога кракови се исфрлаа за само […]

Прочитај повеќе

По сѐ изгледа, зад нас се деновите кога етички-оперираните мораа да чекаат со месеци за крак. Најновата игра на францускиот гигант Ubisoft беше кракната по само 19 дена од официјалното излегување. Far Cry 5 се одликуваше со неколку слоеви заштита, но нити Denuvo нити EAC, нити VMProtect не успеаја да ја спречат кракерската група CPY […]

Прочитај повеќе