Се чини дека можностите на паметните брави нема да им го олеснат животот на крадците на возила. Неодамна полицијата од Сиетл, САД го заклучи крадецот на BMW во возилото додека истиот мирно спиел во него. Најпрво BMW го пронајде возилото и ја испрати неговата локација до полицијата. Потоа како во сцена од комедија полицијата дошла […]

Прочитај повеќе

По лондонските немири каде се крадеше на големо од продавници и од домови, тешко е да се поверува дека полицијата ќе најде украден лаптоп посебно што по лондонските улици имаше стотина случајни крадци. Во тие немири, oд домот на Грег Мартин му го украдоа MacBook Pro лаптопот. Но, за несреќа на овој крадец, г. Мартин […]

Прочитај повеќе

Џошуа Кафман не само што го сликал крадецот на својот MacBook користејќи безбедносна апликација, туку и стартувал tumblr блог со име thisguyhasmymacbook.tumblr.com со цел да ја мотивира полицијата да реагира.

Прочитај повеќе

Интересна и среќна случка. Крадец на автомобил бил фатен само 10 минути по кражбата откако газдата на автомобилот заедно со полицијата искористи GPS за да го лоцира својот телефон кој бил во автомобилот.

Прочитај повеќе