Новиот робот на Anki, Cozmo е нешто што наликува дека излегло од анимиран филм за роботи. Роботот наликува како да припаѓа во Wall-E и е најверојатно најсимпатичниот робот кој сте го виделе досега. Дури и реклмата за роботот е направена да ги потсети гледачите на цртаните филмови. Најверојатно од компанијата се надеваат дека благодарение на сентименталноста […]

Прочитај повеќе