Според безбедносната фирма Check Point, само во последните три месеци бројот на огласи за Covid-19 вакцини се има зголемено за 300%. На dark web се продаваат вакцини на АстраЗенека, Спутник, Синофарм, или Џонсон и Џонсон, а нивната цена се движи од 500 до 750 долари. Анонимните продавачи се од Америка, Шпанија, Германија, Франција, и Русија. […]

Прочитај повеќе