Motion caption технологијата главно е развиена за потребите на забавната индустрија. Истражувачи од Ковентри универзитетот успеаја да развијат систем кој користи слична технологија, но го следи и оптоварувањето на коските, мускулите и зглобовите. Овој систем во иднина би можел да се користи  за следење на спортистите, а прва цел му се тенисерите.

Прочитај повеќе

Познатиот рапер Канје Вест има скоро 500 илјади следбеници на Twitter, но раперот следи само еден твитерџија. И тоа не е друга позната личност туку рандом дечко од Ковентри.

Прочитај повеќе