Вештачката интелигенција носи многу интересни придобивки. Неодамна Стојанчо Туџарски на друштвените мрежи сподели дел можностите на имплементацијата на моделот на GPT-2 од Open AI кој го прилагоди за македонски јазик. Со промените вештачката интелигенција можеше да пишува поезија. Вештачка интелигенција која „пишува“ текстови, па дури и поезија не е новитет. Сепак она што е интересно […]

Прочитај повеќе