Ширењето на коронавирусот и понатаму се одвива со алармантна брзина. Во потрага по фактите, често се случува да наидете на одредени статистички невистини. Сајтот кој го препорачуваме денес е лансиран од истражувачите од универзитетот „Џон Хопкинс“, од Балтимор. Целта на сајтот е да го следи ширењето на коронавирусот во реално време, користејќи статистички податоци од […]

Прочитај повеќе

КинBaidu, Meituan, Alibaba, Qihoo 360 и Good Doctor се дел од компаниите кои инвестираа средства и техника за изнаоѓање на решение за корона-вирусот. Компании кои се речиси и непознати во овој дел на светот како Qihoo 360 донираа медицински средства со вредност од 2 милиони долари. Компанијата чии фокус е вештачката интелигенција iFlyTek донираше 1,4 […]

Прочитај повеќе