Facebook ги објави статистичките показатели и заработката за третото тримесечје на 2016. Друштвената мрежа има над 1.79 милијарди корисници месечно, уште поимпресивно платформата има над 1.09 милијарди корисници секојдневно. Бројот на корисници секој месец бавно се приближува кон 2 милијарди и сега е 1.79. Бројката од над милијарда кои доаѓаат на мобилната платформа е „уште […]

Прочитај повеќе

Facebook ги објави податоците за заработка во второто тримесечие на 2014. Податоците покажуваат дека сеуште најголемиот дел од приходите доаѓаат од мобилната платформа, овој пат со значителен пораст во однос на претходната година. Дури 62 отсто од заработката од реклами сега доаѓа од мобилната платформа, пред една година овој удел изнесуваше 41 отсто. Бројот на […]

Прочитај повеќе

Instagram најавува дека наскоро ќе воведе реклами, ако сé оди според планот популарниот сервис за споделување фотографии ќе ги добие првите реклами уште на почетокот од следната година, објави Емили Вајт за Wall Street Journal. „Сакаме да  заработиме на долг рок, но чувстваме притисок тоа да биде веднаш“, изјавува Емили Вајт. Се чини дека изјавата […]

Прочитај повеќе

“Го основав Facebook на идеја дека луѓето ќе сакаат да споделуваат и да се поврзуваат со блиските, но за да го направат ова, секој треба да има комплетна контрола врз тоа со кого и што споделуваат во секое време.” – вака го почна своето извинување до корисниците Марк Зукерберг, откако FTC (федерална агенција за заштита […]

Прочитај повеќе

Facebook станува огромен. Стана секојдневно место за најновите информации и влијателен фактор дури и за претседателот на САД да ја стартува својата кампања на друштвената мрежа чие Like копче, претставено пред скоро година дена, се наоѓа на 2.5 милиони веб сајтови.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за околу 6 месеци додаде 100 милиони нови корисници, достигнувајќи ја неверојатната бројка од 600 милиони. Всушност, моментално бројката според статистиката на SocialBackers е 596.372.520 корисници.

Прочитај повеќе

<Надополнето 03.01.11>Wikipedia, онлајн енциклопедијата која за 15 дена полни 10 години, успеа за најкратко време до сега да ги собере донациите од вкупно 16 милиони долари кои ќе дозволат онлајн енциклопедијата да продолжи да функционира без потреба од други извори на пари, пред се реклами.

Прочитај повеќе


Сервисот за микро-блогирање има над 145 милиони корисници, рече директорот на компанијата Еван Вилијамс во блог пост за пораст во мобилното користење на сервисот.

Прочитај повеќе


Од денес на вашиот Twitter профил ќе најдете Twitter сугестии за други интересни луѓе кои може да ги следите.

Прочитај повеќе

Над 25.000 луѓе ветија дека ќе се откажат од друштвента мрежа приклучувајќи се на иницијативата „Откажи се од Facebook“, иницијатива која го одбра 31 мај како ден за акција и конечно бришење на профилите.

Прочитај повеќе