Ова интервју е дел од серијалот интервјуа со спикерите кои ќе говорат на настанот InTech X Meets Massive Interactive, кој ќе се одржи на 5-ти декември. Настан на кој ќе се зборува за повеќеплатформскиот кориснички интерфејс и транзицијата од хибриден до нативен, и ќе се разбиваат митовите во однос на .NET развојот и неговата примена во […]

Прочитај повеќе

Иднината на корисничкиот интерфејс пристигна. Виртуелната и проширената реалност се доволно развиени за да може да забележиме дел од придобивките. Комбинацијата на проширената реалност и вештачката интелигенција ќе отвори куп интересни можности.

Прочитај повеќе

Microsoft го претстави Fluent Design System. Станува збор за систем кој ќе помогне во креирањето на кориснички интерфејс на повеќе различни платформи. Fluent Design System е своевидна копија на Material Design на Google. Целта е со една платформа да овозможи креирање на единствен јазик за дизајн кој ќе биде поддржан на повеќе уреди. Платформата произлегува од […]

Прочитај повеќе

Популарната гејмерска платформа и продавница за игри, Steam, ќе доживее значително разубавување. Според приватната група на Steam, која е само за развивачите, а некако се прошири и до целата јавност, предната страна на Steam ќе користи поголеми слики на одредени места. Исто така, левиот столб за навигација ќе се прошири со нови категории како нови […]

Прочитај повеќе

Force Touch e oбид на Apple да воведе повеќе копчиња на малите екрани на iPhone и Apple Watch. Force Touch беше претставен со последниот Mac, но за iOS командата ќе биде поразлична и со друго име – Orb што ќе им овозможи на корисниците неколку нови команди кои претходно беа преголеми за екранот, јави 9to5mac. […]

Прочитај повеќе

Google тестира нов кориснички интерфејс за пребарување кој ќе биде наменет за таблет компјутери, открива Digital Inspiration. Новиот кориснички интерфејс го следи новиот естетски тренд кој Google веќе го имплементираше кај Gmail, Google+ и Calendar. Страничната навигациска лента сега се наоѓа помеѓу полето за пребарување и резултатите, а филтрите се направени како паѓачко мени. Уште […]

Прочитај повеќе

Кinect SDK(Software development kit) за Windows ќе им даде шанса на хакерите, истражувачите и ентузијастите да си играат со Kinect креирајќи разни апликации за гејминг платформата.

Прочитај повеќе

Google ја купи BumpTop Теchnologies Inc. компанијата зад BumpTop апликацијата која го претвара стандардниот десктоп во 3D работна табла на која фајловите ги следат физичките правила како да се документи на реална работна маса.

Прочитај повеќе