Facebook започна истрага да провери како бугарскиот блогер и борец за дигитални права, Богомил Шопов, успеа да купи неверојатни 1,1 милиони имејл адреси и кориснички и вистински имиња, за само 5 долари. Овие информации беа постирани на друштвениот сајт Gigbucks, каде беше објаснето дека се собрани од Facebook апликација, и беа продавани како „маркетинг услуга […]

Прочитај повеќе

Аргентинскиот хакер и истражувач Ch Russó користејќи неколку SQL Injection напади го проби озогласениот торент сајт откривајќи лични информации на корисниците, како нивните имејл и IP адреси.

Прочитај повеќе