По изненадувачки долг период Apple конечно креираше Twitter профил на за поддршка на корисниците, кој ќе овозможи споделување на решенија или трикови за подобра оптимизација. Tips and tutorials from the same Apple Advisors you know and trust – now available on Twitter. #AppleSupport pic.twitter.com/ERVDMUjXO1 — Apple Support (@AppleSupport) March 3, 2016 Засега има единствено еден […]

Прочитај повеќе

Индиската компанија iYogi со застрашување и измама ја зголемува својата продажба, вели обвинението пред судот во Вашингтон. Компанијата дополнително лажела дека има врски со Microsoft, Apple и Hewlett-Packard. iYogi е една од најголемите независни компании за техничка поддршка. Она за што е обвинета компанијатa е дека вработените во iYogi преземаат контрола врз компјутерите на корисниците […]

Прочитај повеќе

Дали некогаш сте се запрашале колкава и која е улогата на Гејб Њувел во Valve? По последната преписка која еден од корисниците ја сподели на imgur и на Reddit, јасно ни е зошто гејмерите гледаат на г. Њувел не само како основач на популарна платформа за дистрибуција на игри, туку како на „eден од нашите“. […]

Прочитај повеќе

Како може огромен интернет провајдер да не може да поправи проблем 12 часа? Интернет конекцијата ја снема сабајлето во 3, барем кај мене, а се појави во 15 часот. 12 часа македонските корисници беа без поим што се случува. Би сакал да си го сменам провајдерот. Но сите ние сме обврзани со договор на година-две.

Прочитај повеќе