Новиот оперативен систем на Google, Chrome OS, кој се базира на cloud computing-от, ќе ги натера корисниците кон „невнимателно користење“ на своите податоци, вели основачот на GNU и Слободен софтвер фондацијата, Ричард Сталман за Guardain.

Прочитај повеќе

LinkedIn друштвената мрежа за бизнис контакти, објави нови понапреднати опции за споделување информации од друштвените мрежи, весниците, сајтовите… на LinkedIn и обратно.

Прочитај повеќе