Кога сакате да копирате одреден текст, го селектирате и копирате од еден документ и го префрлувате во друг. Процедурата е едноставна и одлично функционира, а, за подобра ефикасност, често се користат и соодветни кратенки (за овие и многу други кратенки, кликнете тука!). Но, што правите во ситуации кога сакате да копирате некој текст од компјутер, […]

Прочитај повеќе

Времето на CD-ата е далеку зад нас, но доколку располагате со неколку изгребани CD-а би можеле да им вдахнете нов дигитален живот со Exact Audio Copy. Exact Audio Copy е бесплатна алатка која ви дозволува да ги преземете аудио траките во квалитетните формати FLAC или WAV, a за да бидат работите уште подобри, секој сектор од […]

Прочитај повеќе

Има некои идеи кои сакаме сите компании да ги ископираат, вели Apple во својата нова реклама за еколошките напори на компанијата. Рекламата, која се појави во британските весници Guardian и Metro за Денот на планетата Земја, индиректно ги подсмева Samsung со кои Apple е на суд поради копирање на патенти и технологии од iPhone. Apple […]

Прочитај повеќе

Facebook тестира нов интерфејс за преглед на фотографии каде фотографијата ќе биде поставена лево, позади неа има црна позадина, а коментарите, копчето Like и рекламите ќе бидат поставени од десната страна. Доколку ви изгледа препознатливо е бидејќи ваков интерфејс има Google+. Не се работи за сличен интерфејс, туку за ист. Еве како изгледа фотографија на […]

Прочитај повеќе

Британската влада најави дека ќе ги реформира законите за авторски права кои сè уште се водат по систем стар 300 години. Според британската влада, државната каса би можела да профитира од овие измени, поточно да се дополни со 8 милијарди фунти. Се разбира овие реформи би биле од голем бенефит и за креаторите и за […]

Прочитај повеќе

Bing зема дел од колачот на Google, се пребарува за 6.5% повеќе. Ова се резултати на најновото истражување на компанија за веб аналитика, Experian Hitwise. Според овие бројки, Bing прави нешто што чини. Можеби обвинувањата на Google се точни, и Bing навистина копираат од Google.

Прочитај повеќе