Amazon го претстави Dash, уред со единствено копче кој треба да го промени начинот на купување. Dash е со големина на USB-стик и има единствена функција да го нарача производот за кој е програмиран. Станува збор за наједноставниот начин на шопинг кој досега сме го виделе. Со единствено притискање на копчето автоматски се порачува кафе, […]

Прочитај повеќе

Google пред некој ден ја прошири функционалноста на копчето +1 додавајќи ги веднаш до него сите пријатели кои кликнале на него, и со тоа овозможувајќи ви да видите што сакаат вашите пријатели. Денес, +1 се збогатува со уште поголема функционалност, овозможувајќи ви со негово кликнување да ја споделите на вашиот Google+ профил веб содржината што […]

Прочитај повеќе

Копирајќи ја друштвеноста на копчето Like, кое овозможува Facebook да се поврзува со останатите веб сајтови и им овозможува на корисниците да потенцираат што им се допаѓа, Google на своето копче +1 додаде можност да ги покажува оние Google+ пријатели кои кликнале на него. Со овој потег Google планира да го подобри начинот на кој […]

Прочитај повеќе

Појавувањето на Google+, кој веќе брои над 25 милиони корисници, очигледно предизвика паника во Facebook. Според извори од компанијата, во изминатиов период интензивно се работи на нови промени во корисничкиот интерфејс, како и на дополнување на веќе постоечките опции. Според Wall Street Journal, Facebook планира да ја зголеми количината на информации кои ни се појавуваат […]

Прочитај повеќе

Google +1 копчето за споделување содржина, првин претставено во март, сега започна да се појавува на разни веб сајтови покрај текстовите, веднаш до Facebook Like и новото Twitter Follow копче.

Прочитај повеќе

Follow копчето на Тwitter ќе овозможи твитерџиите полесно да се поврзуваат со брендовите и веб сајтовите. Исто како и Facebook Like, Follow копчето овозможува со еден клик да се поврзете со Twitter профилот на тoj веб сајт.

Прочитај повеќе

Само една година по претставувањето на Like копчето кое со неверојатна брзина го освои целиот свет, скоро 2.5 милиои веб сајтови го користат копчето, Facebook одлучи да воведе уште еден сличен новитет кој има голем потенцијал да стане следното Like.

Прочитај повеќе

Додавајќи суптилно зелено знакче покрај името на корисникот Facebook воведе показател што ви кажува дека пријателот ви е онлајн, односно дека можете да си направите чет со него.

Прочитај повеќе

Друштвеното +1 копче на Google е наменето за споделување препораки директно во резултатите од пребарувањето или рекламите. Ова е вид конкуренција на Facebook Like и почеток на Google-овите друштвени слоеви за поврзување на неговите сервиси.

Прочитај повеќе

Facebook направи мала промена при објавување на коментарите – го тргна копчето Comment и сега доволно е само кликање на Enter да се објави коментарот.

Прочитај повеќе

Goo.gl e едноставен URL кратач и QR код креатор креиран од Google, кој верувам многумина од вас веќе го користат за тие намени. Oние кое користат Google Chrome ќе можат да си го додадат како екстензија и да им биде на дофат со притискање на едно копче, постои и екстензија за Firefox која ги нема сите опции како другата, но ви овозможува да користите некои од услугите.

Прочитај повеќе

Сега Facebook копчињата Like или Препорачај, поставени на надворешни веб сајтови, ја прават истата функцијата како копчето Share при споделување содржина. Отсега наместо само една кратка линија од текст со линк на вашиот ѕид каде пишува дека нешто ви се допаднало, сега ќе се појави сликичка од текстот, целосен наслов и воведниот текст. Веднаш откако ќе стиснете Like ви дава опција и да додадете свој коментар на линкот кој ќе се објави на вашиот ѕид, како на сликата погоре.

Прочитај повеќе