Доколку сакате да дознаете повеќе информации за личноста од која примате порака, тогаш Rapportive екстензијата за Gmail сигурно би требало да ви биде од голема корист. Целта на оваа екстензија e да го направи комуницирањето да биде полично. Rapportive e екстензија која функционира на повеќе пребарувачи, а нејзиното инсталирање е многу едноставно. Откако ќе ја […]

Прочитај повеќе

Google го претстави people виџетот за истакнување на пријателите и луѓето со кои се допишувате, односно на лева страна на Gmail добивате повеќе информации за која е личноста, за нејзиниот телефонски број, споделени документи и линкови меѓу вас и корисникот, заеднички календар и други лични детали за корисникот и дискусијата.

Прочитај повеќе

Многу е незгодно кога кога ќе избришете контакт на кој треба да му пратите мејл во момент, а тој мејл е тешко да се најде. Затоа Gmail добива опција за се поврати листата на конктакти до 30 ден.

Прочитај повеќе

Корисниците на Мicrosoft клиентот за имејл – Outlook сега можат да гледаат Facebook постови и слики од своите контакти. Покрај Facebook, додадени се и MySpace и Windows Live месинџерот, а од претходно беше достапен и LinkedIn со што се добива добра листа на друштвени мрежи преку кои можете да ги следите најновите информации од вашите контакти.

Прочитај повеќе