Од 2006 година, веб сајтот Kongregate насобра скоро 130 000 игри. За жал, целата нивна филозофија е заснована на Flash игри. Со згаснувањето на Flash, се чини дека е неизбежно и згаснувањето на игри од ваков калибар. Поради тоа, Kongregate изјави дека нема повеќе да прифаќаат нови игри, а нема ни нови значки (достигнувања) да бидат поставувани […]

Прочитај повеќе

Малкумина не знаат за Kongregate, онлајн гејминг портал кој со години наназад пробува да ги забаува посетителите директно од прелистувачот. Се чини дека платформата е конечно спремна да пушти подлабоки корени и да проба да им се приближи на гејмерите од малку поразличен агол. Токму поради тоа, Kongregate планира да лансира нова дигитална продавница која […]

Прочитај повеќе