Специјалното јавно обвинителство отвори нова истрага „Таргет“. Според податоците кои ги споделија има доволно докази за отпочнување на судски спор за прислушувањето во Република Македонија. Според податоците во прислушувањето учествувале десет лица. Тие ги злоупотребиле системите за следење на комуникации и го прекршиле Уставот на Република Македонија. Сите податоци доаѓаат само од еден мобилен оператор, […]

Прочитај повеќе

Кајгана.com претстави нов дизајн, но тоа што е поинтересно е што заедно со промена на дизајнот, Кајгана го променува и начинот на кој го продава огласниот простор. Наместо да продава неделни банери, Кајгана.com ќе продава простор по импресии, вели основачот и уредник на порталот, Дарко Лазаревски во интервју за Комуникации.нет. „Кајгана целосно го напушти банер/неделно […]

Прочитај повеќе

Google ги повика програмерите да се приклучат во развој на WebRTC, нова веб технологија за гласовна и видео комуникација на мрежата, која ќе биде додадена во Chrome и која, зависно од можностите, можеби ќе биде конкурент на Skype кој беше купен од Microsoft за неверојатни 8.5 милијарди долари што предизвика незадоволство кај многу корисници.

Прочитај повеќе

Комуникации блогот во својот петти подкаст ги најави локалните Skopje Startup Weekend и Mobile Monday настани кои ќе се случуваат во Скопје во мај и јуни.

Прочитај повеќе

Отсега, освен што може да зборувате со вашите MSN контакти, ќе можете да зборувате (чет) и со вашите Facebook пријатели преку вашето Hotmail сандаче. „Бидејќи Gmail не претрка донесувајќи ја комуникацијата преку инбоксот, ние отидовме чекор понатаму и ги донесовме и нашиот чет и Facebook четот во Hotmail”, вели Microsoft претставувајќи ја опцијата која сега стартува глобално. Оваа опција досега можеа да ја користат само шест региони, а отсега е овозможена глобално. Од кога е објавена оваа можност, 2.5 милиони корисници ги поврзале своите Hotmail профили.

Прочитај повеќе