Assemblio е хрватски сервис кој на своите корисници им овозможува да склопат десктоп компјутер за одреден буџет. Сервисот им овозможува на корисниците паметно да ги инвестираат своите пари, притоа креирајќи го компјутерот од најдобрите компоненти кои се достaпни за сумата што ја предвиделе. Може да се одреди кои перформанси на компјутерот се најважни со неколку […]

Прочитај повеќе

Што е подобро? Да земете бренд компјутер или да составите еден според ваш вкус со разни компоненти? Оваа жешка тема ја стартуваше членот DigiSoft кој ги преферира брендираните ПЦ-ја. Дел се согласуваат, дел од членовите преферираат составување компоненти.

Прочитај повеќе

На форумот се појави доста интересна и корисна дискусија за склопување на домашен медиа сервер кој ќе може, според желбите на Smole, да пристапи од интернет до фајловите на серверот, да стримува HD видео, да може да складира фајлови кои ќе бидат безбедни и да може да му седи во шпајз.

Прочитај повеќе

Со цел полесно да дојдеме до информација за тоа што се нуди на нашиот пазар во поглед на компјутерски хардвер, најпрактично е кога IT продавниците имаат на својот веб сајт и ценовници со нивната понуда на компоненти.

Прочитај повеќе