За безбедност од повисок степен, firewall го контролира интернет сообраќајот во и надвор од вашиот компјутер. Windows оперативните системи, особено 10, доаѓаат со вакви „огнени ѕидови“, но побарајте поголема контрола и нешто повеќе од надгледување на дојдовниот сообраќај и шансите се дека ќе бидете разочарани. Windows Firewall Control ги проширува можностите на оваа, веќе вградена алатка […]

Прочитај повеќе

Пред околу 10 дена Google им сподели информации за два критични безбедносни пропусти на Adobe и на Microsoft, јави ArsTechnica. Првиот пропуст со однесува на Flash, а во соопштението Google објави дека Adobe веќе го надминал проблемот. Со Microsoft ситуацијата е поинаква, па по седумте дена кои тимот на Google ги остава на компанијата пред […]

Прочитај повеќе

Во насока на новогодишната атмосфера и плановите за наредна година сметавме дека е добро да ги споделиме нашите превидувања во полето на информациската безбедност за наредната 2012 година. Од искуството од сите претходни години јасно е дека и понатаму компјутерската и информациската безбедност ќе продолжат да се дел и решението на најголемите проблеми во ИТ […]

Прочитај повеќе

Надополнето 29.08.10: Сега е и официјално дека Кевин Митник ќе биде во Скопје од 21 до 26 октомври. Неговите две предавања :The Art of Intrusion and The Art of Deception ќе бидат во хотелот Александар Палас во Скопје. Целиот настан е организиран од маркетинг компанијата Озеха P3.

Прочитај повеќе