Една од најпознатите македонски IT продавници, Анхоч, пред неполна недела го отвори нивниот прв премиум салон во Скопје, во комплекс Мида. Свеченото отворање беше во 13:00 и да се каже дека заинтересираноста беше мала би било потценување. Заинтригирани од ветувањето за гејминг зона, како и аудио соба, решивме и самите да го посетиме Анхоч премиум […]

Прочитај повеќе

„Бизнис Херој“ е веб сервис кој работи на Informatrix, претходен сервис на Инфопроект, и е еден од првите .мк решенија во облакот за менаџирање на бизниси. Сервисот обезбедува следење на сметководство, производство, набавка, архивирање, залихи и други ресури директно преку веб во било кое време. „Голема болка на микро и средни претпријатија во Македонија е […]

Прочитај повеќе

Секоја компанија која има блог, како и повеќе профили на друштвените мрежи како што се Facebook, Twitter, би требало да има и еден мал едноставен веб сајт кој ќе ги обедини сите овие профили. Сајтот JustAbout.co им овозможува на компаниите да ги интегрираат сите свои друштвени мрежи во мал едноставен веб сајт кој може да […]

Прочитај повеќе

Корисничкото искуство е наjвредното мислење кога се работи за продукт, бренд или компанија. Затоа, од среда, Златна книга стартува новина каде корисниците ќе можат да остават коментар или оцена за компанијата која е излистана на сајтот.

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи се ново интересно поле каде компаниите и брендовите можат да си играат, да креираат интерактивни кампањи и да комуницираат со потрошувачите.

Прочитај повеќе


Teamlab e алатка за менаџирање на мал бизнис или тимски проект. Со Teamlab едноставно може да се креира еден вид портал со вести, блогови, форум, чет… кој ќе ви послужи за интеракција и комуникација со членовите од тимот. Или пак да си креирате нов проект кој ќе може да го менаџирате, да закачувате фајлови или да доделувате задачи на членовите од тимот.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за бизнис контакти LinkedIn објави неколку новости за компаниските профили. Овие профили првпат беа објавени во април и овозможија компаниите да имаат свој сопствен профил со можност корисниците да ги следат информациите од таа компании. Сега по успешниот старт – се креираа 1 милион компаниски профили – LinkedIn воведува неколку нови опции.

Прочитај повеќе

Facebook Live е нов официјален видео канал со кој Facebook планира да стрима настани и интервјуа со цел да понуди подобра комуникација меѓу корисниците и компанијата т.е. ова ќе виде видео канал за прес конференции.

Прочитај повеќе

Се повеќе се закачуваме на друштвените мрежи додока сме на работа, вели истражувањето на Trend Micro. Според анализата, 1.600 интернет корисници, кои користат имејл и се по 5 часа дневно на компјутер, од 4 земји: САД, Британија, Германија и Јапонија во последните 2 години се почесто, поточно 5% повеќе се закачувале на друштвените мрежи додека се на работното место.

Прочитај повеќе

Деновиве се одржа интерактивен саем за кариера „e-Career Fair“ во организација на Националната програма за практикантска работа и вработување „Моја Кариера“ во рамките на Проектот на УСАИД за конкурентност.

Прочитај повеќе