Што се случува, кои се промените, и како дојдовме до Google Analytics 4. Google Analytics е тема на новиот #Kомкаст во кој гостин на Дарко Булдиоски му е Роберт Петковиќ – Петко. Г. Петковиќ е еден од најпознатите и најпризнатите регионални експерти за аналитика. Новата верзија на Google Analytics доаѓа со можност за обединето следење […]

Прочитај повеќе

Со сите нови начини за консумирање на онлајн содржинa и куп различни алгоритми, дали е-билтенот повторно е наједноставен начин да дојдете до содржината која сакате да ја читате? Ова е интересна тема за почеток на новиот #комкаст 92, кој ќе ви помогне да пронајдете извори од кои може да се информирате за новите трендови и […]

Прочитај повеќе

Што е Dark Social и како да ја забиколите темната страна на социјалните медиуми? Дарко и Дарјан ќе ви го осветлат патот.

Прочитај повеќе

По подолга пауза, #Комкаст се враќа, но во изменет состав. Повторно ќе го гледаме Дарко како зборува за all things marketing, овој пат придружуван од Дарјан Раденковиќ. Во првата епизода од втората сезона се зборува за улогата на маркетинг луѓето во креирањето на корпоративна веб страна.

Прочитај повеќе

Редизајнот на Instagram е одличен, но новото лого го инспирира Дарко Булдиоски да го отвори новиот #Kомкаст со аналогија за креирање насловници на VHS касети за свадби. Сепак и тој и Митко Цабевски се сложуваат дека логото е многу помалку важно од тоа што нуди апликацијата. Погледнете го новиот Комкаст за сите новости и анализи […]

Прочитај повеќе

Новaта епизода на #Комкаст ги дискутира сервисите за храна и нарачки, посебно идејата на DreamKillers, победничкиот тим на Codefest кои сакаат да направат друштвена мрежа преку која корисниците ќе купуваат и донираат домашно зготвена храна. Но, иако идејата е одлична, сепак проблемот е што треба да се изгради доверба. Сепак се работи за храна, и […]

Прочитај повеќе

Виртуелната реалност има потенцијал кој може да го промени начинот како конзумираме технологија, и таа револуција започнува со камерите од 360 степени кои се потребни да се креираа VR содржина. Дарко Булдиоски од New Media Mk и Митко Цабевски од u:Plug. во својот нов #Комкаст зборуваат за VR, за Instant Articles, дека AdWords не ги […]

Прочитај повеќе

Вообичаено досаден, Facebook направи комплетен пресврт на својата F8 конференција најавувајќи го својот десетгодишен план кој вклучува нови технологии – од ботови до камери од 360 степени и виртуелна реалност. Но, што треба ние, корисниците на Facebook да знаеме за ова? Mитко го покани Теди Пејоски од G6 како гостин во најновиот #Комкаст на кој […]

Прочитај повеќе

Новиот #Kомкаст доаѓа со нов водител. Гостин е Никола Спасов од истражувачката агенција Рејтинг, и можеби најкомпетентната личност да објасни како Google ги користи своите податоци да ги предвиди претседателските избори во САД. #Комкаст е видео подкаст за најразлични дискусии за технологија, дигитален маркетинг и нови медиуми, воден од Дарко Булдиоски од New Media Mk […]

Прочитај повеќе

#Комкаст продолжува со нова епизода, и овој пат покрај Дарко во студио е Мите Кузевски кој ќе го замени Митко, барем во оваа епизода. #Комкаст e видео подкаст за технологија, маркетинг и нови медиуми со Митко Цабевски oд u:Plug и Дарко Булдиоски од NewMedia MK. Дискусијата во оваа епизода продолжува за виртуелната реалност, овој пат […]

Прочитај повеќе

Што ќе се случи кога вештачката интелигенција ќе биде попаметна од луѓето? Ќе бидат супериорни, но нема да го уништат светот, велат Митко Цабевски и Дарко Булдиоски во најновата епизода на #Kомкаст. #Комкаст е видео подкаст за најразлични дискусии за технологија, дигитален маркетинг и нови медиуми.

Прочитај повеќе

Ова епизода на #Комкаст e посветена на стартапите бидејќи Френк Нојригат ја посети Македонија. Френк е ментор за стартапи, но поважно основач на Startup Weekend, глобален дводневен хакатон кој стана важен настан и за македонската стартап сцена. #Комкаст e видео подкаст за технологија, маркетинг и нови медиуми со Митко Цабевски oд u:Plug и Дарко Булдиоски […]

Прочитај повеќе