IBM е првата компанија која претстави комерцијална примена на отворениот код на Hyerledger, Fabric. Компанијата го претстави IBM Blockchain, и првата официјална примена. „Hyperledger Fabric е оперативен систем за IBM Blockchain, а IBM Blockchain изгради средина за развој, управување и производство на авторизиран Blockchain.“, вели Џери Кумо од IBM за CoinDesk. Технологијата е совршена за банките. SecureKey е […]

Прочитај повеќе