Facebook неодамна дозволи фан страните да функционираат како лични профили. Користејќи го ‘use Facebook as page’ администраторите можеа полесно да ги организираат страните, да следат други страни, дури и да споделуваат страни.

Прочитај повеќе

Како што досега ги тагнувавте пријателите во вашите статуси користејќи го знакот „@“, а потоа го впишувавте името на пријателот или го одбиравте од паѓачкото мени, така сега можетете да го тагирате пријателот, страници, апликации, групи, настани, и во коментарите.

Прочитај повеќе


Ако има популарен локален настан, тогаш очекувајте да има и дискусија на друштвените мрежи, посебно на Twitter каде има се повеќе македонски твитерџии кои секогаш започнуваат интересни дискусии со секогаш забавни коментари, секогаш со огромна доза на хумор и сатира.

Прочитај повеќе

<Надополнето>Текстот е надополнето со објаснувањата за новиот дизајн од Јуруковски Љупчо, заменик уредник на On.net.mk.
 
Првиот .мк забавен портал, кој постои од 2000-та, On.net.mk го стартуваше својот нов дизајн, за кој вели дека „во душа останавме исти… само имаме нови цицки“.

Прочитај повеќе

Facebook без некоја најава стартуваше опција коментарите да се прикажуваат во реално време. Коментарите се прикажуваат во стримот за вести или на профилите во момент на објавувањето, без потреба да се кликне Refresh на страната, налик на чет. Овие коментари е сличан со опцијата на FriendFeed друштвената мрежа која Facebook ја купи пред подолго време.

Прочитај повеќе

Foursquare за iPhone апликацијата сега има опција за додавање фотографии и коментирање. Двете опции, заедно со страната за историја за сите места на кои корисникот бил, се опции кои сега ќе можат да го направат поатрактивен сервисот за локација, кој од неодамна има над 5 милиони корисници.

Прочитај повеќе

Facebook на својот блог го тестира новиот систем за коментирање. Ако отидете на, пример, блог постот за препознавање на лице при тагирање, најдолу ќе го приметите новиот систем за коментирање. Отвореното тестирање сугерира дека набргу ќе биде и имплеменитерано на корисничките профили и фан страните.

Прочитај повеќе

Facebook тестира промени на коментарите кои ќе опфатат корисничка мрежа, гласање на коментарите и подкоментари, пишува AllFacebook објавувајќи скриншот од промените.

Прочитај повеќе

Најверојатно Facebook ќе додаде опција администраторите на фан страни да пријават спамери и да банираат корисници кои претеруваат во постовите на фан страната, пренесува AllFacebook. Ова е одлична новост за администраторите на фан страни кои ќе можат мирно да спијат без да мислат дали спамерите ќе ја натрупаат страната со куп непотребни постови.

Прочитај повеќе