(Колумната на Новица Наков првично беше објавена на неговиот блог. Реобјавено е со негова дозвола.) Од февруари 2015 година опозицијата предводена од Зоран Заев објавува т.н. бомби коишто ја откриваат „вистината за Македонија“. Тие тврдат дека снимките содржат наводни скандали, корупција, злоупотреби од страна на водечките луѓе во Владата и владеjачките прартии. Но, исто така […]

Прочитај повеќе

Директорот на Apple, Тим Кук, смета дека дел од државите во САД прават опасни преседани. Станува збор за закони кои се доднесени во двесетина држави кои овозможуваат дискриминација. Едно од овие решенија е донесено во Индијана минатата недела и овозможува сопственикот на продавницата да одбие да услужи некој посетител/купувач врз основа на сопствените религиозни убедувања. […]

Прочитај повеќе

Од „Facebook е креиран од Еф-Би-Ај и ЦИА“ до „комуњарска депресија“… колумната на Драган Павловиќ-Латас во Вечер е уште еден неверојатен обид да се пишува глупости за технологијата што не се разбира со цел да се нанесат политички удари и да се привлече читаност, при тоа нанесувајќи штета на публиката нудејќи им бладање наместо информација.

Прочитај повеќе