Во модерното доба и константната трка со времето, станува сè потешко да се излезе на крај со потребата за солидна организација и следење што на кого сте позајмиле. Librarian Pro тежнее да ви помогне во таквата мисија така што ви дава можности за целосен преглед на вашите книги, стрипови, CD-а, DVD-а, електронски направи или нешто […]

Прочитај повеќе

Apple конечно го стартува сервисот iTunes Match со кој може да се синхронизира целата iTunes музика преку iCloud, вклучувајќи ја и таа што не е купена преку сервисот, за да може да се користи од каде било , од други десктоп компјутер или iOS 5 уред. Сервисот е достапен глобално, а пристапот до целата музичка […]

Прочитај повеќе

Pesna.org е најголемата интернет колекција на македонски народни песни. Колекцијата има околу 650 песни, а љубителите на народната музика можат да го прочитаат текстот, да ја слушнат песната, и тоа од неколку изведувачи, и имаат можност да си симнат песната, но со послаб квалитет поради авторските права, вели Зоран Сталевски алијас GoodBytes, креаторoт на Pesna.org.

Прочитај повеќе